Biotrue® oneday recyclens programma

Met een daglens draag je je lenzen op de meest gemakkelijke, comfortabele en hygiënische manier. Dat blijkt ook wel, want samen verbruiken we zo’n 70 miljoen daglenzen per jaar. De meeste van deze lenzen, inclusief blister, verdwijnen nu in de prullenbak. En dat is zonde! Daarom heeft Bausch + Lomb het Recyclens Programma in het leven geroepen. Doe nu mee en:

  • Recycle je lenzen en de verpakking
  • Help het milieu schoon te houden
  • Draag bij aan een mooiere wereld!

HOE WERKT HET?
Stap 1: Verzamel je Biotrue® ONEday blisters, folies en lenzen in de speciale inzamelbox.
Stap 2: Lever de volle box in bij Van der Zwaard Optiek.

WAT GEBEURT ER MET DE RESTMATERIALEN?
Het Recyclens-programma zorgt voor de volledige recycling van Biotrue ONEday daglenzen inclusief blisters en folie. Zo voorkomen we samen dat het plastic afval in het milieu terechtkomt.

Je opticien stuurt alle ingezamelde restmaterialen een paar keer per jaar kosteloos naar het verzamelpunt. Daar worden de lenzen, blisters en folies handmatig zorgvuldig gescheiden en aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf. Vervolgens worden de restmaterialen gerecycled tot mooie en duurzame producten.

DOE MEE!
Wacht niet langer! Begin nu met het verzamelen van je lenzen en de blisterverpakking. Spaar je materiaal gedurende ongeveer een halfjaar in de inzamelbox die je krijgt van je opticien en breng het dan naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt. Je deelname aan het programma kost je helemaal niets, alleen een hele kleine moeite.