Bijziendheid bij kinderen een groeiend probleem

Als u bijziend bent, heeft u wazig zicht in de verte. De oorzaak van bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een te lange oogbol of een sterk gekromd of te dik hoornvlies. Dit ontstaat vaak door het vele uren per dag op korte afstand kijken, op een telefoon, tablet of computer. Vooral bij kinderen is bijziendheid een sterk groeiend probleem. Bijziendheid maakt niet alleen dikke brillenglazen noodzakelijk, het kan op latere leeftijd tot grote oogproblemen leiden. Het is daarom belangrijk om het zo vroeg mogelijk vast te stellen.
Heeft uw kind moeite om op afstand scherp te zien, of kan het zich moeilijk concentreren op school, kom dan langs voor een controle. Er is namelijk iets aan bijziendheid te doen!

HOYA MiYOSMART

HOYA ontwikkelde MiYOSMART brillenglazen die scherp zicht geven en bijziendheid afremmen. De glazen zien eruit als gewone brillenglazen en het materiaal is licht, dun, schokbestendig en bovendien uv-beschermend. Uw kind zal er snel aan wennen.

TIPS TER VOORKOMING VAN BIJZIENDHEID

Om bijziendheid te voorkomen is het belangrijk om de kijkafstand vaak af te wisselen. Dat geldt voor volwassenen, maar zeker voor kinderen. Houd na elke 20 minuten dichtbij kijken – lezen, gamen, kijken op smartphone, tablet of computer – een pauze van 20 seconden om in de verte te kijken.

20-20-2

Ga ook lekker naar buiten, want twee uur per dag in de buitenlucht is goed voor de ogen. Leer uw kinderen de vuistregel 20-20-2: 20 minuten dichtbij kijken, 20 seconden in de verte kijken, twee uur buiten zijn per dag.

Hoe werken MiYOSMARTbrillenglazen?

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat bijziendheid kan worden afgeremd door het gelijktijdig creëren van zogenaamde myope defocus én scherp zicht. Het MIYOSMART brillenglas is een enkelvoudig brillenglas waarbij op de voorzijde zo’n 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes zijn aangebracht. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het glas is de sterktecorrectie aangebracht. Hierdoor ontvangt het oog tegelijkertijd de myope defocus én de benodigde vertesterkte. Dat draagt eraan bij dat de bijziendheid zich niet verder ontwikkelt.

Waarom MiYOSMARTbrillenglazen?

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Tips om de ogengezond te houden

Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen. Besteed bovendien aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand. Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden tijdens werken op korte afstand.

Aandacht voorde gezondheid van je kind

Meerdere factoren zijn van invloed op de ontwikkeling van een oog. Dat geldt dus ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Dit hangt onder andere af van de leeftijdsfase, de vorm van het oog, de levensstijl, erfelijke aandoeningen en omgevingsfactoren.

Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor het afremmen van de toename van bijziendheid. De resultaten van deze behandelingen kunnen per kind verschillen. Bij ieder kind moet dan ook individueel worden bepaald wat de beste behandelmethode is.